Kriisityö

Voimaa vaikeiden asioiden läpikäymiseen

Kriisi tapahtuu aina odottamatta ja vaikuttaa väistämättä työssä jaksamiseen ja työhyvinvointiin. Työelämän kriisi voi olla työssä tai vapaa-ajalla koettu väkivallanteko, läheltä piti -tilanne, konflikti yhteisössä tai asiakastilanteessa tai esimerkiksi työntekijän äkillinen sairastuminen tai kuolema. Jokainen ihminen reagoi kriisiin yksilöllisesti, mutta siitä palautuminen on vaikeaa ilman asian työstämistä.

Kriisityönohjaus tukee yksilöä tai ryhmää kriisin kohdattua. Pyrkimyksenä on palauttaa työskentelyn edellytykset ennalleen mahdollisimman nopeasti. Kriisityön tarkoituksena on käydä ohjatusti läpi yksilöä tai työyhteisöä ravistellut äkillinen muutos. Kriisi voi olla pieni tai suuri, mutta tärkeintä on, että sitä päästään käsittelemään ja purkamaan välittömästi tapahtuneen jälkeen.

Loistekeskus ohjaa yksilöt ja yhteisöt turvallisesti kriisien läpi. Valitsemme osaavasta joukostamme juuri sinulle tai yhteisöllesi sopivan ohjaajan, oman luottohenkilön. Ohjaajamme tukemana yhteisö voi purkaa omia kokemuksiaan, rauhoittua ja keskustella tulevista toimenpiteistä.

Tärkeää on, että apu saadaan paikalle 1–3 vuorokauden kuluessa tapahtuneesta. Ammattilaisemme tukemana pääset purkamaan ajatuksiasi ja jatkamaan elämää.