Kriisityö

Kriisityö antaa voimaa vaikeiden asioiden läpikäymiseen

Loistekeskuksen ammattilaisten kriisityö auttaa työyhteisösi pahimman yli ja jatkamaan elämää kriisin jälkeen.

Kohtasiko työyhteisöäsi kriisi? Kriisi on yksilöä tai yhteisöä ravisteleva äkillinen muutos, joka järkyttää tavallista työarkea. Erilaiset kriisit vaikuttavat väistämättä työssä jaksamiseen sekä työhyvinvointiin ja niistä selviämiseksi voidaan tarvita ammattilaisen apua.

Työelämän kriisi voi olla esimerkiksi:

  • työ- tai vapaa-ajalla koettu väkivallanteko
  • läheltä piti -tilanne
  • konflikti yhteisössä tai asiakastilanteessa
  • työntekijän äkillinen sairastuminen, riippuvuus (esim. alkoholismi) tai kuolema

Jokainen ihminen reagoi kriisiin yksilöllisesti, mutta siitä palautuminen on vaikeaa ilman asian työstämistä. Tämän vuoksi työelämän erilaiset kriisit tulisi käsitellä ja purkaa välittömästi. Turvautuminen ammattilaiseen kannattaa, sillä kriisityö antaa voimaa, tukea ja neuvoja vaikeiden asioiden läpikäymiseen ja auttaa pääsemään eteenpäin.

Mitä kriisityö on?

Kriisityönohjaus tukee yksilöä tai ryhmää kriisin kohdattua. Kriisityön tarkoituksena on käydä ohjatusti läpi yksilöä tai työyhteisöä ravistellut äkillinen muutos sekä tukea ja antaa työkaluja kriisin käsittelemiseksi. Pyrkimyksenä on palauttaa työskentelyn edellytykset ennalleen mahdollisimman nopeasti.

Loistekeskus on kriisityön ammattilainen ja ohjaa niin yksilöt kuin yhteisöt turvallisesti kriisien läpi. Oli kriisi sitten pieni tai suuri, tärkeintä on, että sitä päästään käsittelemään ja purkamaan välittömästi tapahtuneen jälkeen.

Miten toimia kriisin sattuessa?

Kun kriisi yllättää, apu on tärkeää saada paikalle 1–3 vuorokauden kuluessa tapahtuneesta. Kriisin sattuessa ota yhteyttä Loistekeskukseen, niin työyhteisösi pääsee purkamaan ajatuksiaan ammattilaisen tukemana ja ohjaamana. Valitsemme osaavasta asiantuntijajoukostamme juuri sinulle tai yhteisöllesi sopivimman ohjaajan, oman luottohenkilön. Ohjaajamme tukemana yhteisönne voi purkaa omia kokemuksiaan, rauhoittua ja keskustella tulevista toimenpiteistä.

Olemme tukenasi Satakunnassa ja akselilla Turku–Tampere–Vaasa. Kriisityönohjaus voidaan toteuttaa tarvittaessa myös etänä.